24. 12. 2014

Vánoce podle S. #2 - Vánoční pečení

Původně jsem měla v plánu se v tomto článku podělit o recepty na cukroví, které jsem pekla, ale nakonec jsem si řekla (vzhledem k tomu, že už mě trochu tlačí čas a je to momentálně už naprosto zbytečné), že je vynechám a jen vám ukážu, o co jsem se letos pokoušela :)
Celé pečení odstartovaly samozřejmě perníčky. Ty jsem ale zapomněla zdokumentovat, tak se rovnou letem světem vrhneme na to ostatní.


(Šlehačkové cukroví - to má nejradši můj brácha, jen v posledních dvou letech bojkotuje jeho jezení, ale však mně se podaří ho k tomu nějak dokopat :D)

Vánoce podle S. #1 - Dekorace bytu

Rok se s rokem sešel a opět tu jsou Vánoce. Tentokrát s tou výjimkou, že mi vůbec nepřijde, že by měly být Vánoce. Se vším tím shonem kolem školy a domácnosti, když navíc venku není žádný sníh, mám problém se naladit na tu pravou Vánoční notu. Sice jsem asi třikrát viděla Lásku nebeskou, zažila Vánoční Budapešť a různá obchodní centra a městskou výzdobu, ale pořád to nějak není ono. Vánoční atmosféra mě dostihla koncem listopadu a někdy na začátku prosince, když se ukázal sníh, ale jak se to objevilo, tak to zase rychle zmizelo.
To ale nemění nic na tom, že jsem Vánočně ozdobila náš byt, napekla cukroví, sušenky, vánočku, vyfotila si snad každou Vánoční výzdobu ve městech, kde jsem byla, a tak podobně. A tak se o to všechno chci s vámi podělit alespoň prostřednictvím narychlo sestaveného článku, protože jsou zkrátka Vánoce a já bych měla dělat něco jiného než jen sedět u počítače :)