16. 2. 2015

Polished Monday #13

Po všech červených a obecně tmavých lacích jsem měla chuť na něco světlého, nenápadného, přirozeného, a tak jsem sáhla po laku na nehty od nails inc v odstínu george street.


Jde o takzvaný "nude" lak na nehty, který podle druhu osvětlení může působit, že je šmrncnutý do růžova nebo do fialkova. Na nehtech působí přirozeně, ne "mrtvolně" bledě.
Na fotce můžete vidět, jak na nehtech vypadá asi po 4 dnech nošení :) Jediné, co se oloupalo, jsou hrany nehtů, které jsem dolakovala, takže přechod ani není vidět. S lakem jsem jinak spokojená :)

Jaká barva tento týden vévodí na nehtech vám? Upřednostňujete výraznější, nebo spíše decentní barvy laků?

15. 2. 2015

Knižní tvorba zahraničních YouTuBerek

Přijde mi, že se v poslední době roztrhl pytel s knížkami, které mají na starost známé zahraniční YouTuBerky. V tomto článku bych vám ony knížky ráda představila a poskytla vám tak nějakou další knižní inspiraci. Věřím, že takové knížky nejsou úplně pro každého, ale já osobně mám tento typ knížek ráda a proto se o ně s vámi ráda podělím.

Všechno zdá se odstartovala Zoella (Zoe Sugg) a její Girl Online.


Penny má tajemství. Pod přezdívkou Girl Online Penny bloguje o svých skrytých pocitech týkajících se přátelství, kluků, středoškolských dramat, své šílené rodině a záchvatech paniky, které nad jejím životem přebírají kontrolu. Když se všechno začne zhoršovat, rodina ji přesune do New Yorku, kde pozná Noaha, nádherného amerického kytaristu. Najednou se Penny zamilovává - a zachycuje každý moment toho na svém blogu. Ale Noah má také své tajemství, takové, které hrozí že zničí Pennyin štít - a její nejbližší přátelství - navždycky.*
(* Jedná se o můj laický překlad anglické anotace.)

Pozadí publikování této knihy budou znát příznivci Zoelly velice dobře, takže se o tom tady nebudu rozepisovat. Je to první z knížek v tomto článku, kterou jsem si pořídila a chystám se k jejímu přečtení. 

Tanya Burr
- Love, Tanya -

Tanya je jednou z kamarádek Zoelly a já opravdu nevím, jestli mám věřit tomu, že na knížce už nějakou dobu pracovala, dávala ji dohromady, a až teď se ji rozhodla publikovat. Nicméně je to další youtuberka, která se rozhodla přispět do literární sféry svou zčásti autobiografickou knížkou, ve které shrnuje svůj život, jak postupně šel, a její tipy a triky z oblasti módy, krásy, psychologie (pokud se tomu tak dá říkat - zaměřuje se na budování sebevědomí) a pečení. Je to v podstatě taková příručka, ve které Tanya shrnuje své nabité zkušenosti a předává je nám, svým fanouškům. Nutno dodat že v knížce je také prostor pro zaznamenání vlastních myšlenek týkajících se daných témat, což shledávám jako jedno velké plus knížky.

Fleur Deforce
- Glam Guide -


Netuším, jestli je Fleur hodně známá youtuberka, ale také pochází, stejně jako Zoella a Tanya, z Velké Británie a svým způsobem se s nimi na různých akcích setkává. Na YouTuBe přispívá videy zejména s módní tématikou (částečně také kosmetickými a lifestylovými videy). Sleduju ji už opravdu dlouho, líbí se mi její módní vkus a způsob, jakým se ve videích vyjadřuje. 
Nedávno stejně, jako Zoella a Tanya přišla s tím, že se chystá vydat svou knihu. Ta se vám bude líbit, pokud hledáte nějaké typy ohledně makeupu a módy, jak zvládnout první rande nebo pokud hledáte motivaci v oblasti zdravého životního stylu. 

Cassey Ho
- Hot Body Year-Round - 


A v neposlední řadě stojí rozhodně za zmínku Cassey Ho, instruktorka Pilates z youtube kanálu Blogilates, která v Dubnu tohoto roku chystá knížku Hot Body Year-Round. Cassey také sleduji už dlouho, zejména tedy podle ní už delší dobu cvičím, protože po všech zkušenostech s Jillian Michaels a Bobem Harperem a kdoví jakým dalším instruktorem jsem došla k názoru, že Pilates v podání Cassey mi vyhovuje ze všech cvičení nejvíce a je pro mě nejefektivnější. Proto investici do její knížky nepovažuji za nic, nad čím bych musela dlouho přemýšlet. Co v samotné knížce najdete? 
  • 120 Casseyiných nejlepších cvičení, která přetransformují vaši postavu
  • Kompletní POP Pilates cvičební "knihovnu" - celou fotograficky ilustrovanou
  • 20 kompletních cvičících bloků
  • 40 zcela nových, výborných a nutritivních receptů
  • Seznam jídel, která se postarají o zdraví vašich vlasů, pokožky a nehtů
  • 4 kompletní jídelníčky zdravého stravování a seznamy ingrediencí, které souvisí s konkrétním jídelníčkem
  • Osobní jídelníček podle Cassey
  • Motivační typy k tomu, abyste byli inspirováni po celý rok
Pokud nejste příznivci Pilates chápu, že to pro vás nic nebude, ale já osobně jsem z toho nadšená a nemůžu se dočkat, až ji budu držet v rukou.

Tohle jsou 4 knížky ze zahraniční literární tvorby, které podle mě rozhodně stojí za zmínku. Pokud vám to něco řekne, tak se o knižní tvorbu pokusila také (ale už ne youtuberka) Emma Schuman z blogu Cupcakes and Cashemere, a to hned dvěma knížkami. Předtím to byla také Lauren Conrad, jejíž knížky Beauty a Style jsou vám jistě známější. Z výčtu vám tu můžu ještě zveřejnit jména jako Alfie Deyes (The Pointless Book), Connor Franta (Untitled), Carrie Hope Fletcher (All I Know Now: Wondering and Reflections on Growing Up Gracefully), Grace Helbig (Grace's Guide: The Art of Pretending to Be a Grown-Up) a Michelle Phan (Make Up). 
Omlouvám se za vyčerpávající seznam dalších literátů-youtuberů, ale vím o nich, tak jsem si řekla, že by bylo fajn je mít tady všechny pohromadě :)

Jak jste na tom vy s podobným typem knížek? Baví vás takové osobobní a inspirativní knížky číst?

5. 2. 2015

Jupiter vychází (Jupiter Ascending)

(zdroj obrázku)
Sci-Fi / Akční / Dobrodružný / Romantický | Režie: Andy Wachowski, Lana Wachowski | USA, 2015, 128 min.

Dnes jsem se spolu s jednou mojí kamarádkou zašla podívat do kina na film Jupiter vychází (v AJ Jupiter Ascending) v hlavních rolích s Milou Kunis a Channingem Tatumem. Že to bude neobvyklá kombinace herců pro fantastický film jsem věděla už od začátku, ale nechávala jsem si jistou rezervu pro to, kdyby jim to na plátně přece jenom nějakým způsobem souznělo. Jenže tak se bohužel nestalo. Nejsem si jistá, že volba Mily Kunis do role hlavní postavy Jupiter byla správná, protože mi do role tak docela neseděla a přišlo mi, že se pro to zkrátka nehodí, že by se měla držet "reálnějších" filmů. Channing Tatum v roli Lovce nebyl špatný. Co se týče dalšího hereckého obsazení, tak sourozenci Abrassaxovi (v podání Eddieho Redmaynea, Douglase Bootha a Tuppence Middleton) byli moc dobří, chvílemi jsem nevěděla, koho z nich považovat za toho "dobrého" a koho za toho "zlého". I zbývající herecké obsazení se ukázalo jako dobrá volba, nemluvě o ztvárnění dalších vedlejších postav v podobě "opravdových mimozemšťanů" a ještěrů bojovníků/strážců.  
Film jako takový mi přišel jako jedna velká vesmírná střílečka. Bylo v něm spousta akce a napětí, kdy jsem jako divák seděla se zatajeným dechem a čekala, co se stane. 3D provedení proto bylo, i když ne úplně 100%,  na místě. Dočkaly jsme se i milostné zápletky.  
Po vizuální stránce film neměl chybu. Vytvoření dokonalého, reálného vesmírného prostoru (s výjimkou samotných planet a vesmírných lodí, které si přeci jenom vyžádaly futuristické pojetí) se tvůrcům povedlo na jedničku.  
Děj dle mého názoru nebyl úplně dotažený, bylo tam pár slabších míst/scén, u kterých jsem nevěděla, která bije, protože scéna samotná nebyla nijak uvedená, nýbrž až zpětně (a velmi stručně) vysvětlená. Týkalo se to zejména scén, ve kterých docházelo k vymazávání paměti "obyčejných lidí" - přece si nemyslíte, že když obyčejný člověk spatří mimozemšťana, myšlenky na něj si uchová, že ne? -, kdy pak vlastně celý předchozí děj působil, jako by byl jedním velkým snem a ne skutečností, která se opravdu stala. 
Film nám jinak poskytl zase jiný pohled na to, jak funguje život na planetě Zemi v souvislosti s existencí mimozemského života - zkrátka a prostě jakou úlohu jako lidé hrajeme a že přeci nejsme ve vesmíru sami. 
Když bych měla film nějak shrnout, zhodnotila bych ho jako příjemnou oddechovku s vybroušenými vizuálními efekty, která sice dějově trochu pokulhává, ale jsou to právě vizuální efekty, které to vyvažují a dělají tak film dobrým průměrem, na který se ráda podívám, pokud někdy budu mít příležitost. 

A co vy, zašli jste si taky na Jupiter vychází do kina? Máte rádi podobné typy filmů?

Knižní přírůstky za Leden 2015

Měsíc Leden byl pro mě v oblasti knížek po delší době opět plodným měsícem, a tak mi to nedá a musím se s vámi o přírůstky do mé knihovničky podělit :)


Prvními dvěma přírůstky v mé sbírce byly tyto dvě knížky: S láskou, Rosie od Cecelie Ahern, kterou jsem si pořídila na základě shlédnutí traileru k chystanému filmu na motivy právě této knížky (o tom, jak chybné rozhodnutí to bylo se tady možná ještě dočtete); a Roštěnka od Alice Clayton, která byla pořízena na základě rozhodnutí o pokračování v mnou rozečtených sériích. I Roštěnka se z mé strany bohužel nedočkala o nic lepšího hodnocení, než Rosie. O tom tady ale bude ještě řeč.


Vzhledem k tomu, že si nepamatuji, jak jsem si po sobě následující knížky pořizovala, ukážu vám dva přírůstky do anglické sféry - Girl Online od Zoe Sugg a Searching for Someday od Jennifer Probst.
Girl Online je debutovým dílem profláknuté anglické youtuberky Zoelly, u které ano, jsem si naprosto vědomá toho, za jakých okolností knížka vznikla, ale je mi to upřímně naprosto ukradené, protože Zoellu jako youtuberku mám ráda, ráda sleduju její videa a viděla jsem i proces vzniknutí samotné knížky, takže to spíš beru za projev uznání již zmíněné youtuberce. Knížku jsem zatím ještě nečetla a upřímně jsem na ni zvědavá. Když se mi zalíbí, určitě se o ní tady dočtete.
Searching for Someday byl spíš takový nárazový nákup, protože jsem původně chtěla koupit jenom úkolový sešit s tématikou Frozen (Ledové království) mé mladší sestře, ale vzhledem k tomu, že od Jennifer mám rozečtenou sérii s milionáři, a anotačně se mi tahle knížka zalíbila a mám ji na seznamu knížek k přečtení, řekla jsem si proč ne. Co je na ní zajímavé a můžu říct už teď je to, že je neuvěřitelně malinkatá :D




Prozření Mary Dyer od Michelle Hodkin byl také takový nárazový nákup, jako tomu bylo u Searching for Someday od Jennifer Probst, jen s tím rozdílem, že se o této knížce v poslední době poměrně často mluvilo v booktube (youtube + book/knížka) sféře, tak jsem si dohledala anotaci a došla k závěru, že by to nemuselo být špatné čtení. Uvidíme, jak to nakonec bude. A Svůdné nebezpečí od Wendy Higgins je pokračováním (2. díl) mé oblíbené série s názvem Svůdné zlo, takže tady nebylo o čem mluvit.


Prozřetelnost od Jamie McGuire byla také nárazovým nákupem, který byl podložen přečtením již dvou knížek od autorky (Dokonalá katastrofa a její "pokračování" Učiněná katastrofa) a zjištění anotace. Tématika andělů strážných/andělů a démonů/dobra a zla se mi prostě líbí, pokud je dobře podaná. Život jedna báseň od Colleen Hoover jsem měla v hledáčku původně jako anglickou knížku s názvem Slammed, ale poté, co jsem zjistila, že se ji Yoli chystá vydat v češtině, neváhala jsem. Nenechala jsem se dokonce odradit ani mou neoblibou knížky Bez naděje.


A posledním knižním přírůstkem v měsíci Lednu byl Mordecaiův záhadný případ s knírem od Kyrila Bonfiglioliho (trochu jazyko/prstolam), který byl pořízen opět na základě zjištění, že má jít do kin jeho filmové zpracování. Trailer se mi zalíbil (takhle jsem se u kriminálky/detektivního filmu ještě nezasmála; Johnny Depp a Gwyneth Paltrow zkrátka dělají svoje) tak moc, že jsem se rozhodla si knížku pořídit a přečíst, i když tento žánr není tak docela mým šálkem čaje.

A níže můžete vidět všechny knížky pohromadě (až na Frozen, to v době focení měla zkonfiskované moje ségra).


Jaká je vaše lednová knižní bilance?