29. 8. 2015

A bit of shopping.. | New in #9

Tento New In byl sestaven během více dní, kdy jsem podnikala menší nákupy. Jedná se částečně o nákupy z internetových obchodů, jejichž jména vždy u dané věci uvedu, a částečně o nákupy z kamenných obchodů. 


Nákup Heat Protection Mist od Toni&Guy a Base Coat od Anny mi obstaral táta v parfumerii Douglas během mé zastávky v kadeřnictví Klier (odkud jsem odešla s o pár centimetrů kratšími, obarvenými vlasy). K nákupu jsem dostala vzorek Génifique od Lancome a odstřik parfému Viva La Juicy od Juicy Couture
Set tří gumiček Invisibobble jsem si pořídila v již zmíněném kadeřnictví Klier a udělala jsem dobře. Gumičky jsou přesně tak skvělé, jak o nich všichni říkají. Jediný problém, který u nich shledávám, je, že se z nich krátce po rozmotání vlasů stane delší a nepravidelně tvarovaná gumička, takže chvíli pak trvá, než se dostane do původního tvaru. Ale není to žádné výrazné minus, spíš jen takový postřeh.

28. 8. 2015

Den 3. - 6. | Road trip, Sarajevo a Černá Hora (3. - 14. 8. 2015)

Středu jsme asi od deseti hodin ráno do pěti hodin odpoledne strávili na pláži Drobni Pijesak


27. 8. 2015

My Currently Nail Polish Collection

Už bylo na čase dát sem článek o mé aktuální sbírce laků na nehty. Nemám jich moc, ale pro někoho to rozhodně nemusí být málo. Zpočátku, když jsem se začala víc zajímat o kosmetiku, jsem používala laky na nehty z drogérií, takže mi nebyly cizí značky, jako je Catrice, Essence nebo Gabriella Salvete. Dnes tomu ale je úplně jinak. Jednoho dne jsem totiž přičichla k high-endovým značkám a oblíbila jsem si laky z vyšší cenové kategorie, než je ta drogérková. Dříve nic neříkající OPI je teď mým denním chlebem, stejně jako všemi známý Chanel nebo Dior.
Jaké poklady se nyní dají nalézt v mé sbírce?


26. 8. 2015

Den 2. | Road trip, Sarajevo a Černá Hora (3. - 14. 8. 2015)

Ráno kolem 9. hodiny jsme opustili naše dočasné bydliště a vyrazili na zbývající kus cesty, který tentokrát vedl přes Bosnu a Srbsko do naší cílové země - Černé Hory.

ráno jsme se probudili do zamračeného, mlhavého dne

24. 8. 2015

Urban Decay, 'Naked 2' Eye Shadow Palette | REVIEW + SWATCHES

Dnešním dnem jsou to 2 roky a téměř 3 měsíce ode dne, kdy mi domů přišla paletka očních stínů 'Naked 2' od Urban Decay. V té době mi její nákup pomohl zprostředkovat e-shop Kosmetický svět Madalen (nyní Kosmena.cz), kterému bych tímto chtěla moc a moc poděkovat za změnění pohledu na kosmetiku a líčení obecně. Do té doby jsem používala pouze drogerkové, či katalogové (viz Avon) oční stíny a ani jsem netušila, o co jsem byla ochuzena. Urban Decay mi pomohl otevřít oči a já jsem tak ráda, že se mi naskytla možnost přičichnout k lepšímu a už se nevracet.



11. 8. 2015

Den 1. | Road trip, Sarajevo a Černá Hora (3. - 14. 8. 2015)

Ahoj, ještě nespíte? Rozhodla jsem se vám přidat ještě jeden článek, abych stihla přidat všechny články z Černé Hory, které jsem si naplánovala, tak se na to vrhneme.

Na dovolenou na Černé Hoře jsme vyrazili v pondělí, 3. srpna, v cca 6:00 hodin ráno spolu s dalšími dvěma rodinami známých. Po zhruba hodině cesty jsme si udělali první zastávku – u McDonald's za Prahou, kde bylo nutné posilnění se kávou a něčím ke snídani. 



Další zastávku jsme podnikli až na Jižní Moravě a nakonec na hraničním přechodu se Slovenskem. Po cestě jsme dál porůznu zastavovali (přece jenom nás čekala přes 1000 km dlouhá cesta, a pokud máte v autě jenom jednoho řidiče, nechcete riskovat mikrospánek ani nic podobného).





Projížďky zeměmi od jednoho hraničního přechodu k druhému byly zábavné i nudné. Během cesty mě baví pozorovat ubíhající krajinu, fotit si zajímavá místa a podobně. Pokud jedeme zrovna po dálnici, nebojím se sáhnout i po knížce, protože drkotavá cesta dokáže člověka hravě uspat.








Samotné přechody ze země do země se někdy obešly bez problémů (sestávaly se většinou z kontroly pasů/zelené karty auta, či platby mýtného), jindy jsme si museli vystát i půl hodinovou frontu. Po většinu cesty jsme měli hezké počasí, svítilo slunce, teploty se drželi kolem 25 až 30 stupňů, takže zapnutá klimatizace byla samozřejmostí.
Projevila se i typická povaha Čechů – během cesty jsme se občerstvovali domácími usmaženými řízky (dlouhá cesta – potřeba vydatnějšího jídla). Proto jsme vyloženě na jídlo nikde nezastavovali, případně nás honila jenom mlsná.

Konečně jsem ochutnala nanuk od Magnumu! Měla jsem ten spodní, Strawberry & White, a ten teda byl moc dobrý.

První den cesty (domluvených cca 1000 km) jsme zakončili v krásném ubytování poblíž Sarajeva v Bosně. Tam jsme dorazili asi kolem 9. hodiny večerní a zbytek večera strávili v duchu přátelského povídání a zábavy.






Podnikli jste někdy podobný výjezd za dovolenou?