23. 12. 2012

TOP 10 Tipů na sváteční filmy

Zdravím pážata :)
Jak jste si jistě všimli, rozhodla jsem si dát na nějakou chvíli pauzu. Vím, že je to tady na blogu často, ale je to jednak tím, že jsem v maturitním ročníku, takže toho máme do školy opravdu dost, a jednak proto, že ráno brzo vstávám, a vzhledem k tomu, že 4x do týdne jsem doma až kolem 5. hodiny podvečerní, opravdu pak nemám chuť nic přidávat, dokonce se mi i stalo, že jsem vytuhla  počítače :D Zpáty k blogování mě přivedla jedna kamarádka, která mi napsala, že chce, abych něco napsala na blog, že ode mě už dlouho nic nečetla. Tak jsem se i přes víceméně nabitý program o Vánočních prázdninách rozhodla, že situaci s blogem napravím, a to definitivně. Žádné dlouhé pauzy, žádné dny bez příspěvků, žádná nekomunikace se čtebáři, tzn. zlepšíní komunikace třeba na FB, apod.
Pro dnešek jsem si pro vás připravila článek na téma TOP filmy letošních Vánoc, respektive spíše vánočních svátků, období mezi Vánocemi a Silvestrem a na Silvestra. A jaké že ty TOP filmy jsou? To se dozvíte v celém článku :)




GRINCH
23.12. - PRIMA FAMILY - 11:05

Grinch je jednou z těch typicky Vánočních "pohádek", která k nám doputovala z Ameriky. Celý název filmu zní Jak Grinch ukradl Vánoce, kde v hlavní roli můžeme rozpoznat legendárního komediálního herce Jima Carreyho coby zeleného chlupatého Kdovíka Grinche, který se jako malý stal kvůli svému neobvyklému vzhledu terčem posměchu svých spolužáků. Veškerá nenávist vyvrcholila právě na Vánoce, kdy se Grinch snažil na sebe upozornit třídní krásku Martu, do které byl tajně zamilovaný. Záměr se bohužel nevydařil a Grinch tak zanevřel na Vánoce a odešel do hor, kde zůstal sám. Od té doby se stal tím, který každoročně ničí Vánoce, je nenávistný, mrzutý a ošklivý. Vše se ale změní jednoho dne právě na Vánoce, kdy se koná Kdoslava a má být vyhlášený Smíchmajstr. V tu chvíli se protnou osudy malé Cindy Kdovíjaké a Grinche a zahájí se akce na probuzení Ducha Vánoc v samotném Grinchovi. Co myslíte, podaří se malé Cindy v Grinchovi projevit dlouho neprojevované city? :)


LÁSKA NEBESKÁ
23.12. - PRIMA FAMILY - 20:00

Tak tohle je jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec, nejenom těch Vánočních. Mám jakousi slabost pro Velkou Británii, ke které mě přivedla filmová série Harry Potter. Je to opravdu úžasná země, jak co se týče přírody, tak samozřejmě i památek a celkově navštěvovaných turistických míst. Mimo toho je z této země mnoho báječných herců, kterým buď chybělo málo k tomu, aby získali Oskara, nebo ho přímo doma mají. A nejde jenom o Oskara. Jsou to lidé, kteří předvádí opravdu úžasné herecké výkony, viz. Helena Bonham Carter, Emma Thompson, Alan Rickman, Colin Firth, a další. Láska Nebeská je filmem, ve kterém je herecké obsazení opravdu famózní. Režisérovi Richardovi Curtisovi se podařilo dát dohromady takovou partu herů, až z toho oči přecházejí. V tomto filmu o Vánočním shonu, příběhu několika, ať už přátel, párů nebo rodin, které se navzájem prolínají, uvidíme např. Keiru Knightly, Billa Nighyho, Rowena Atkinsona, Alana Rickmana, Emmu Thompson,  Colina Firtha, Liama Neelsona a mnoho dalších. Konkrétně děj vám prozrazovat nebudu, jednak protože Lásku Nebeskou všichni určitě znáte, a protože ho právě dávají na Prima Family :)


PRÁZDNINY
23.12. - PRIMA FAMILY - 22:50

Další z mých velice oblíbených filmů na téma Vánoc, nešťastné lásky a hollywoodském světě. Tento film se mi stal velmi blízkým díky hlavní protagonistce Kate Winslet, která bravurně stvárnila postavu anglické redaktorky Iris, která prožívá špatné období kvůli nešťastné lásky. Vysvobozením se jí stane nečekaná zpráva od Amandy, los angelské tvůrkyně filmových upoutávek, která je podvedena svým manželem a tak přepracovaná, že se rozhodne od všeho si odpočinout díky vzájemné výměně bydlišť s již zmiňovanou Iris z Anglie. Co zajímavého jim přinese cesta do tisíce mil vzdáleného místa, kde očekávají znovunalezení rovnováhy ve svých životech? Ti z vás, kteří film viděli, jistě ví, jak to všechno dopadne, a ti z vás, kteří to ještě neviděli, si to dneska večer rozhodně nenechte ujít :)


HRÁTKY S ČERTEM

24.12. - NOVA - 12:20

Tak tohle je moje nejoblíbenější čertovská pohádka. Měla "premiéru" v roce 1956, což je před cca 50 lety a kousek, a na to, že to je dáma v nejlepších letech, to je opravdu úžasná pohádka o princezně Dišperandě a její služebné Káče, jak nevědomky upsaly své duše ďáblu, a vysloužilý voják Martin jim musel od pekla dopomáhat. Jsem ráda, když ji dávají 5. prosince, či-li když chodí Mikuláš, protože je hezky tématická :) Těšit se na ni můžeme zítra kolem oběda :)
Další čertovskou pohádkou jsou třeba S čerty nejsou žerty, na které se můžeme těšit na druhý svátek Vánoční ve 20:20 na Nově :)


KOUZELNÁ ROMANCE

24.12. - PRIMA FAMILY - 18:10

Tak tohle je pohádka na podobný motiv, jako je třeba Kate a Leopold. Řekla bych, že to je jedna z těch typických moderních Disneyovek, jako je třeba Na vlásku (všimněte si zpracování té pohádkové podoby, přijde mi hodně podobné).
U této pohádky se mi líbí zejména její částečné muzikálové zpracování a prolínání pohádkového světa se světem moderním.
V hlavních rolích můžeme vidět Patricka Dempseyho, který je znám především ze seriálu Chirurgové, v roli zlé čarodějnice pak Susan Sarandon a role princezny Giselle se chopila úžasná Amy Adams.


ŠMOULÍ VÁNOCE

24.12. - NOVA - 18:25

Tak tohle je naprostá novinka televize Nova, teda alespoň podle mě. Teda, chci říct, kdo by neznal příběhy o Šmoulech, že? Malí modří tvorečkové, kteří žijí ve vesničce tvořené červenými mochomůrkami, a které sužuje zlý čaroděj Gargamel s jeho kocourem Azraelem.. Jenže tohle je moderní zpracování (viz. film Šmoulové) jednoho z jejich příběhů, tedy spíše události, a to sice té, jak prožívají Vánoce. Více vám k tomu bohužel neřeknu, protože sama nevím, co se v krátké pohádce odehrává. Nechte se překvapit ;)
A pokud zrovna neholdujete Šmoulům, můžete se těšit také na: Mamutí Vánoce (24.12., Prima Family, 8:25), Shrekoleda (24.12., Markíza, 9:25), Tučňáci z Madagaskaru: Vánoční mise (24.12., Markíza, 9:45), Šťastný a veselý Madagaskar (24.12., Markíza, 11:50) a Kung Fu Panda slaví svátky (24.12., Nova, 11:55).


TŘI OŘÍŠKY PRO POPELKU

24.12. - NOVA - 20:20

Tak tohle je klasická pohádka, která zkrátka k Štědrému dni patří :) Nevím, co bych k ní dodala, snad jen to, že se moc těším na zítřejší večer, až se u kochání se dárkami budu koukat na úžasnou Libušku Šafránkovou v hlavní roli :)
Z Vánočních klasik budou dále také dávat: Šíleně smutná princezna, Pyšná princezna, Z pekla štěstí, O statečném kováři, Dařbuján a Pandrhola, Pekařův Císař, Císařův Pekař, a spousta dalších :)


MRAZÍK

26.12. - MARKÍZA - 17:25

Další Vánoční klasika :) Kdo by neznal příběh o Nastěnce, její sestře Marfuše, maceše, která ji nemá ráda a milosrdném otci, který chudák proti matce nic nezmůže. Je to Ruská pohádka, která letos bude odvysílána na slovenské televizní stanici Markíza. Zdá se, že ji české televizní stanice z neznámého důvodu vyředili z vysílání.


PRINC A VEČERNICE

27.12. - NOVA - 20:20

Jedna z mých opravdu oblíbených pohádek :) Bude to zřejmě opět Libuškou Šafránkovou, která se ujala hlavní role Večernice. Jsou zde samozřejmě i fantastické prvky, neboť Večernice je ve skutečnosti hvězda a jejími bratry jsou Měsíčník, Slunečník a Větrník. Myslím, že všichni víte, o čem konkrétně pohádka je, takže tady nemusím rozepisovat její děj :)

A co, jak si zatím užíváte Vánočních prázdnin? Poflakujete se, učíte se na zkouškové/maturitu, či si prostě jen užíváte atmosféru Vánoc? Pochlubte se mi v komentářích :)

6 komentářů:

  1. ja som za klasiku ako popoluška a pyšná princezná ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ještě to bude, ještě budou filmy, jen jsem to chtěla zveřejnit, protože už jde Láska Nebeská, tak abych to nepsala pro nic za nic :D :)

      Vymazat
  2. u mě vede Každoročně Grinch a Sám doma :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na oboje jsem se dneska koukala :) Opravdu jedny z bezkonkurenčních :)

      Vymazat
  3. chválím nový design - je báječný :)
    vánoční filmy letos zavrhávám, zatím jsem neviděla jediný a asi se ani na žádný nechystám :D
    ikdyž na Lásku nebeskou bych se podívat mohla, ještě jsem ji neviděla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc Kamčo za pochvalu designu, jsem ráda, že se ti líbí :) snad jsi jinak viděla Lásku nebeskou, protože ta opravdu stojí za to :)

      Vymazat