18. 6. 2013

FILMOVÉ TIPY: Na co zajít do kina?

Díky tomu, že je táta zaměstnancem obchodního centra, pojí se s touto pracovní pozicí i jisté výhody, co se nakupování a užívání služeb obchodního centra týče. A jednou z těch výhod je získávání pár volných vstupenek na jakýkoliv film promítaný v multikině Cinestar. Díky této výhodě se ze mě stal něco jako kino maniak, takže, když se do kin dostává nějaký film, který mi je žánrem i tématem blízký, neváhám ani chvíli a mažu do kina. V blízké době tak hodlám učinit hned několikrát, takže na co bych vám tedy doporučovala zajít?
Na to se spolu podívejme v mnou připraveném článku :)

VELKÝ GATSBY
režie: Baz Luhrmann | Drama, Romantický | Austrálie, USA | 142 minut


Tento film z produkce filmových studií Warner Bros. se rozhodl natočit režisér Baz Luhrmann podle stejnojmenného, své doby úspěšného, románu F. Scotta Fitzgeralda 'Velký Gatsby'.
Film je  zasazený do období 20. let 19. století, konkrétně tedy do prostředí New York City, které představuje neutichající bujaré oslavy a svět bez morálních zásad. Příběh filmu je vyprávěn ústy mladého Nicka Carrawaye, přistěhovalce ze středozápadu, který chtě nechtě propadne iluzi amerického snu a opojení bujarých večírků, na které ho naláká manžel jeho vlastní sestřenice Daisy, která v příběhu hraje velkou roli. Hlavní postavou příběhu je však podivínský Jay Gatsby, kterého všichni znají, ale nikdo ho nikdy neviděl a nikdo o něm nic neví. 
A tak vlastně působí i celý film. Věřím, že propadnete kouzlu vizuálních a speciálních efektů, kterých je v tomto filmu použito opravdu požehnaně, a dále také zakomponování moderní hudby do období 20. let 19. století. Jenže co je na celém filmu nejzajímavější, je fakt, že máte problém se v příběhu orientovat a v podstatě nevíte, o co v něm jde, ale přesto každou minutu očekáváte, co se stane dál. Každá zásadní událost vás šokuje nebo naopak dojme. Takhle aspoň na mě celý film působil. 
Když jsem o filmu vyprávěla tátovi, říkal mi, že jak tam hraje Leonardo DiCaprio, určitě jde o film, ve kterém se musí hodně přemýšlet, a to je také v podstatě pravda.
Co myslíte, doporučila bych vám ho? Asi ano, ale hlavně těm z vás, kteří máte rádi filmy, u kterých musíte přemýšlet, a neruší vás u toho titulky.
Na závěr bych ráda dodala, že film je celkem 142 minut dlouhý (2 hodiny a 22 minut), ale i přesto, že jsem si na začátku filmu říkala, co to budu proboha skoro 2 a půl hodiny v kině dělat, jsem na konci uznala, že tvůrci filmu opravdu dobře hospodařili s časem. 

PODFUKÁŘI
režie: Louis Leterrier | Thriller, Krimi | USA | 116 minut


Pokud vám příběh Dokonalého triku a filmů o Robinovi Hoodovi nejsou cizí, a svým způsobem holdujete světu magična a iluzí, tak je tenhle film to pravé pro vás. Osobně jsem tenhle film neviděla, ale zalíbil se mi už podle traileru, který diváky láká na neuvěřitelnou iluzionostickou show, ve které "čtveřice jezdců" v průběhu jednotlivých vystoupení přímo před očima diváků postupně vykrádají banky za účelem boje proti zkorumpovaným finančníkům. Ukradené peníze pak nechají "pršet" na ohromené diváky. 
Tento film má na starost režisér Louis Leterrier a celke 4 (!) scénáristi. Hlavními hrdiny filmu jsou herci  Jesse Eisenberg (The Social Network, Zombieland), Morgan Freeman, Woody Harrelson (Kamarád taky rád, Hunger Games, Zombieland), Isla Fisher (Velký Gatsby, Holky na tahu, Legendární parta, Scooby-Doo), Mark Ruffalo (Letuška 1. třídy, Přes noc třicítkou), Michael Caine (Cesta na tajuplný ostrov 2, Temný rytíř povstal, Auta 2, Dokonalý trik, Temný rytíř, Moje krásná čarodějka), Dave Franco (21 Jump Street, Smrt a život Charlieho St, Clouda, Scrubs: Doktůrci) a další.
Film je v kinech od 14. června 2013 a má celkem 116 minut.

UNIVERZITA PRO PŘÍŠERKY
režie: Dan Scanlon | Animovaný, Dobrodužný, Komedie, Rodinný | USA | 109 minut


Kdopak by neznal americký animák Příšerky s. r. o. od filmové společnosti Pixar? Univerzita pro příšerky vypráví příběh hlavního hrdiny Mika Wazowskiho, který už jako malá příšerka snil o tom, jak se z něj stane velice úspěšná příšerka. A každý v jeho okolí dobře ví, že ty nejlepší příšerky se stávají ze studentů Univerzity pro příšerky. Pokud vás zajímá stratiplná cesta Kuliočka za jeho snem, která vede jak jinak, než přes příšerkovské eso, Jamese P. Sullivana, neváhejte a zajděte 20. června na premiéru tohoto animáku.
Sama tenhle animák můžu vřele doporučit, je hezky odpočinkový. Chystám se na něj s malou ségrou, tak doufám, že se jí to bude líbit :)

JÁ, PADOUCH 2
režie: Pierre Coffin, Chris Renaud | Animovaný, Komedie, Rodinný | USA | 98 minut


Pokračování příběhu o samotářském podivínovi, který už jako malý snil o cestě na měsíc. Jenže, jak to bývá, všechno se to nějak zvrtlo a z mrzouta se stal lidumil díky třem malým děvčátkům. Co je ale na filmu nejvtipnější, jsou malí žlutí pomocníčkové, kteří nápadně připomínají křupky, nebo také takové hrací fazole, pokud si na ně ještě pamatujete :) A co navíc, ve tmě svítí a jsou strášně roztomilí a zábavní! :)
Jeden z dalších animáků, na které se se ségrou chystám do kina, takže vám pak o něm můžu později říct něco víc :) Premiéra je stanovena na 30. června, tedy na den mého svátku, jupíjej! :D

OSAMĚLÝ JEZDEC
režie: Gore Verbinski | Western, Akční, Dobrodružný | USA | 151 minut


Máte rádi Johnnyho Deppa? Tak tohle je film právě pro vás! :) Hlavní postavou tohoto filmu je indiánský bojovník Tonto, jehož vyprávěním se dozvídáme příběh Johna Reidera, muže zákona, jako legendy spravedlnosti. Vydejte se spolu s nimi na jízdu divokým západem plnou velkolepých překvapení a humorných neshod, které musejí oba hrdinové překonat, aby dokázali společně bok po boku bojovat s lidskou chamtivostí a korupcí.
Mezi hereckým obsazením uvidíme jak jinak než Johnnyho Deppa, dále pak Armieho Hammera, Helenu Bonham Carter a další.
Premiéra filmu je 4. července 2013.

WOLVERINE
režie: James Mangold | Sci-Fi, Akční, Dobrodružný, Fantasy | USA | 136 minut 


Další z příběhů o životních osudech lidí obdařených genem X, který z nich udělal tzv. mutanty, bytosti s nadpřirozenými schopnostmi. Tentokrát se vydáme po stopách jednoho z hlavních hrdinů, Wolverina, až do dalekého Japonska. Zde se Wolverin ocitá na pokraji svých fyzických a psychických možností, cítí se zranitelný. Ocitá se v naprosto neznámém a nesrozumitelném světě, ve kterém mu jistý jeho dávný přítel nabídne dar za jeho vykonané činy, dar, který se neodmítá - dar smrtelnosti. Odolá Wolverin této nabídce, nebo nakonec podlehne touzě po životě obyčejných lidí? To si běžte zjistit do kina :)
V hlavních rolích uvidíme Hugha Jackmana, Hirojuki Sanada (japonská bojovnice, která pátrá po Wolverinovi), Will Yun Lee, James Fraser a další. 
Premiéra filmu je stanovena na 25. července 2013.

7 komentářů:

  1. Tuhle knížku jsem četla na základce, do kina jsem se ještě nedostala :-)

    OdpovědětVymazat
  2. chystám se na velkého g.
    všichi to celkem chválí tak asi pujdu :D
    nebo ten osamělý jezdec podle traleru vypadá zajímavě :D

    OdpovědětVymazat
  3. to se někdo má:))ale ten film mě popravdě absolutně neláká:D

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, ráda bych Tě pozvala na svůj blog, kde začínám minirubriku o cestování. Jelikož budou prázdniny (snad i s počasím), tak třeba u mě najdeš tip, kam se vydat a snad i nějakou radu, kterou jinde nenajdeš a doufám, že se Ti u mě bude líbit :-).

    OdpovědětVymazat
  5. Musím říct, že včera jsem viděla půlku Gatsbyho a nijak mě to nezaujalo, v té pulce jsem to vypla a nevím, jestli se někdy dodívám.. se mi zdá že se tam nic neděje :D

    OdpovědětVymazat
  6. Na tenhle film už se dlouho chystám a nějak pořád ne a ne najít volné odpoledne... I když do kina chodím tak jednou ročně, tohle bude můj film pro rok 2013. Mám ráda filmy u kterých se musí přemýšlet, k čemu by to jinak bylo čumět dvě hodiny na plátno. Leonardo hraje hlavní roli v mém nejoblíbenějším filmu - Počátek, tak od toho očekávám opravdu hodně. Snad mě nezklame :)
    perko101.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Na Podfukáře se hrozně těším!! Gatsby jsem viděla a ostatní mě nelákají :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat