10. 9. 2013

Autumn/Winter 2013 Wishlist

Zdravím s aktuálními zprávami ze sibiřské oblasti :D
Viděli jste ve zprávách/na internetu předpověď počasí na následující týden? To je hnus, velebnosti. Kde je to úžasné babí léto, které slibovali? Zdá se, že zmizelo v nenávratnu. Přijde mi, že u nás dneska fouká extrémě studený vítr, který sem snad fouká ze Sibiři, brr :/ A tak jsem přinutila sebe sama zamyslet se nad tím, co by bylo a nebylo vhodné nosit v tomto a nadcházejícím ročním období, které už naléhavě klepe na dveře. Vznikl z toho tenhle virtuální wishlist, který beztak plánuji co nevidět povyškrtat, protože mě čeká jedna velice příjemná věc :) S radostí můžu říct, že moje skříň zeje (téměř) prázdnotou, jelikož jsem díky redukci tělního tuku a formování svalů ubrala asi o 3 konfekční velikosti, čeká mě logicky ta příjemnější část, a to sice NÁKUPY :)
Co tedy najdete na mém podzimně zimním wishlistu?

{ SVETR }

Pěkný, příjemný a hezky hřejivý svetr, to je přesně to, co podzimní období vyžaduje. Může se stát, že teploty klesnou na neúnosnou míru vhodnou pro podzim, a opět se začneme nabalovat. Když si ale vezmete třeba nějaké tričko s dlouhým rukávem a na to teplý svetr, nemusíte na sebe oblékat ještě bundu.
TIP: V obchodě Marks&Spencer jsem zahlédla mezi novým zbožím krásné (rádoby) kašmírové svetříky, které jsou tak strašně příjemné na dotek a teplé. Cena se pohybovala kolem 449 nebo 499 Kč, nejsem si 100% jistá. Rozhodně do minimálně jednoho z nich při nejbližší možné příležitosti půjdu :)

{ BLŮZKA / HALENKA }

Nevím, jestli to je tím, že v Říjnu nastupuji na vysokou školu, nebo tím, že jsem začátkem Září překročila hranici 20 let, ale každopádně se mi začal mnohem více líbit elegantní styl oblékání (v rozumné míře). Upřímně se mi nelíbí již teenagerské oblečení a když mám tu možnost, rozhodla jsem se svůj šatník trochu pozměnit. Nějaká pěkná blůzka nebo halenka je pro mě aktuálně nezbytností :)

{ ŠATY }

Ještě chvíli zůstaňme u přerodu v oblasti módního stylu a přesuňme se na šaty. Vlastně nevím, jak jsem k tomu došla, ale jak si tak na internetu prohlížím různé podzimní trendy a obecně to, co se momentálně kde nosí, uchvátily mě šaty. Asi jsem se rozhodla, že začnu světu ukazovat svou přirozenou ženskou krásu, a to prostřednictvím správného dámského oblečení. Nemám žádný speciální požadavek, co se týče barvy, střihu nebo materiálu, ze kterého by šaty měly být, každopádně bych si ráda pořídila nějaké, které budou vhodné k nošení během podzimního, případně i zimního období.

{ KABÁT }

Na rovinu, nejsem moc bundový typ. Nemám ráda nošení jakýchkoliv šusťákových bund (a nejen takových) bund, protože jsem majitelkou postavy, u které je delší trup než nohy, takže si troufám říct, že mi bundy ani moc nesluší. Ráda bych si proto koupila nějaký kabát, který bude dlouhý tak akorád, aby mě příliš nezkracoval. Obecně přes podzimní období preferuji nošení hezkých kabátů, které jsou z příjemného materiálu a zahřejí. To se pak takový kabát nosí jedna radost :)

{ KABELKA }

Nevlastním moc kabelek. Upřímně řečeno mám jen jednu, kterou nosím pořád a pořád dokola, nebo si případně půjčuji nějakou od mamky. Nemůžu však o sobě tvrdit, že nejsem kabelkový typ, to spíš naopak. Moc ráda je nosím :) Jenže ne vždy se jedna kabelka hodí ke všem outfitům, které chce člověk nosit, a tak jsem se rozhodla, že se porozhlédnu po nějaké prostornější kabelce, která bude z kvalitního materiálu, uši jí budou držet jako přibité a bude možné ji kombinovat s více outfity. Proto budu preferovat černou, případně hnědou barvu.

{ SUKNĚ }

Tenhle bod tak trochu (hodně) souvisí s významem blůzek/halenek a šatů. Když si pořídím nějakou pěknou blůzku, nebudu ji přece nosit k nějakým džínům, které mi už dlouho leží ve skříni. Šel by tak sice vytvořit hezký a neformální look, ale nic nepodtrhne ženskou krásu tak jako právě sukně. Ke všemu správně střižená sukně. Když se podívám na internetu nebo v jakémkoliv obchodě s oblečením, existuje nepřeberné množství délek a střihů sukní. Jak si z nich má člověk vybrat? Budu muset nejdříve prostudovat nějaké rady a nápady, jak vybrat ten správný střih sukně, a pak prostě jen zkoušet a zkoušet, až najdu tu pravou.
A tak mě napadá jedna otázka, jste spíše kalhotový nebo sukňový typ? Dejte mi vědět do komentářů :)

{ VYSOKÉ KOZAČKY }

Boty vhodné na nošení během podzimního počasí, kdy si s námi počasí dělá, co se mu zlíbí, jsou opravdu oříškem. Děkujeme ale letošním podzimním trendům, které ukázaly, že nejvhodnější obut bude pravděpodobně obuv kožená, která vypadá jak hezky, tak i funkčně. Znám jen málo kožené obuvy, která by při dešti propustila vodu. A tak jsem si na podzimní období koupila již jedny boty, které toto kritérium splňují, ale ráda bych si pořídila ještě alespoň jedny, a to sice vysoké kožené kozačky, a to nejlépe černé. Nepotřebuji, aby byly vysoké až ke kolenům, ale když si na sebe vezmu sukni a nějaké polobotky, řekněme, že mi zrovna dvakrát teplo není, a obzvlášť během zimního období nebude (s tím souvisí i nákup punčoch, které se mi z wishlistu nějak vytratily, hups). Proto doufám, že se mi podaří v obuvi natrefit na dobře padnoucí kozačky, které budu moct nosit k sukním, případně k šatům. 

A co obsahuje váš podzimně zimní wishlist? Shodneme se na nějakých položkách? :)

6 komentářů:

  1. Oni vždycky slibují a pak to za týden změní,nevěřím předpovědím!:D U nás bylo ještě před pár dny na tílko a ted je zima jak nevím kde.:/ Ten červený svetr vypadá moc pěkně:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně :D Nevím, na co ty předpovědi jsou, když je 3x během dne změní a nakonec je úplně jinak :D Táta říká, že nejlepší předpověď je, když se podíváš z okna :D Každopádně ty změny teplot jsou šílené :/ mám částečně oslabenou imunitu a tohle špatně snáším :/ Jo, ten červený se mi strašně líbí, doufám, že na podobný někde natrefím :)

      Vymazat
  2. úplne úžasný wishlist!
    krásny článok!

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné věci, přesně podle mého gusta :)

    Pokud chceš podívej se na můj blog, kde právě probíhá Giveaway - výběr ceny je na Tobě :) !

    OdpovědětVymazat