1. 12. 2013

24 Days Until Christmas - the 1st Advent Sunday

Rozhodla jsem se přimět k častějšímu přispívání nenásilnou formou, a to sice speciálním projektem, který jsem si pojmenovala "24 dní do Vánoc", ve kterém se s vámi podělím o mé každodenní radosti a starosti.
Dnešní článek jsem tématicky nazvala "První adventní Neděle", protože ano, dneska je první adventní Neděle, kupodivu. Rok neuvěřitelně rychle utekl a nastává dlouho očekávaný Vánoční čas, během kterého se setkáme se svými přáteli a rodinami ku příležitosti oslav Vánoc a Nového roku. S Vánoci je neodmyslitelně spojená i zima, která se, zdá se, dostavila v plné parádě, a okolí zasypává pěkná várka sněhu. Tak se dostáváme k výměně podzimních bytových dekorací na ty zimní/Vánoční. 
Dovolte mi, abych vám ukázala nepatrnou část Vánočních dekorací, které jsem během dnešního dne rozestavěla po okenním parapetu v pokoji, který sdílím spolu s mou malou sestřičkou.

    
V rohu vedle televize se nachazi peclive vymyty kelimek, ve kterem jsem si z kavarny Costa Coffee odnesla Pernikove latte. 
Reknu vam - lepsi latte jsem v zivote nepila! Krome tohoto snehulakoveho si svuj horky kavovy napoj muzete odnest take v Santovskem nebo v pernickovem kelimku.
Vedle kelimku pak lezi 3 svazane rolnicky, ktere byly soucasti 6ti dilneho rolnickoveho setu.


V tesne blizkosti trojice rolnicek je rosprostren sedivy ubrousek s motivem ruzovych a modrych snehovych vlocek, na nemz jsou rozestaveny 4 postupne svicky. Mezi temi je pak propleten stribrny retez doplneny o rolnicky, dve masle a dve male bile hvezdicky. Ano, touto kreaci je muj advetni "venec". Dnes vytvoreny a dnes take poprve zapaleny :)


Vedle adventniho vence se nachazi dalsi 3 dekorace - dve k sobe privazane skorice, vosk Yankee Candle s vuni Cranberry Frost, svicka z M&S s vuni Mandarin& a muj druhy kelimek s motivem Santa Clause, do ktereho jsem naaranzovala vatu a par stribrnych jablicek, maslicku a zvonecek. 


Nyni prichazi na radu muj maly stromecek s pridanymi led svetylky na konci umelych vetvicek, ktery stoji na mnou oblepene krabicce, aby nestal tak nizko a hezky mezi ostatni dekorace zapadal.


A jako posledni tu mame 3 zastupce zlatave medove - svicka s vuni vanilky, svicka s vuni vanocniho cukrovi a svicka z praveho vceliho vosku, kterou mi dnes koupila mamka ve stanku na namesti pri prilezitosti rozsveceni vanocniho stromku. Asi se ale na parapetu moc dlouho neohreje, mam v planu ji nahradit roztomilou keramickou soskou soba, pokud se mi ji podari ukoristit v kvetinarstvi. 


Adventni nedeli nejde zakoncit jinak nez filmem Laska nebeska. Jsem zvedava, kolikrat ji stihnu behem prosince skouknout :D 

A jak jste si vy uzili prvni adventni nedeli?







Jak jste prozili prvni adventni vy?

1 komentář:

  1. Taky mi připadá,že to uteklo. Dekorace máš krásné. Já si Lásku nebeskou nechávám na Štědrý den :))

    OdpovědětVymazat