11. 8. 2015

Den 1. | Road trip, Sarajevo a Černá Hora (3. - 14. 8. 2015)

Ahoj, ještě nespíte? Rozhodla jsem se vám přidat ještě jeden článek, abych stihla přidat všechny články z Černé Hory, které jsem si naplánovala, tak se na to vrhneme.

Na dovolenou na Černé Hoře jsme vyrazili v pondělí, 3. srpna, v cca 6:00 hodin ráno spolu s dalšími dvěma rodinami známých. Po zhruba hodině cesty jsme si udělali první zastávku – u McDonald's za Prahou, kde bylo nutné posilnění se kávou a něčím ke snídani. 



Další zastávku jsme podnikli až na Jižní Moravě a nakonec na hraničním přechodu se Slovenskem. Po cestě jsme dál porůznu zastavovali (přece jenom nás čekala přes 1000 km dlouhá cesta, a pokud máte v autě jenom jednoho řidiče, nechcete riskovat mikrospánek ani nic podobného).





Projížďky zeměmi od jednoho hraničního přechodu k druhému byly zábavné i nudné. Během cesty mě baví pozorovat ubíhající krajinu, fotit si zajímavá místa a podobně. Pokud jedeme zrovna po dálnici, nebojím se sáhnout i po knížce, protože drkotavá cesta dokáže člověka hravě uspat.








Samotné přechody ze země do země se někdy obešly bez problémů (sestávaly se většinou z kontroly pasů/zelené karty auta, či platby mýtného), jindy jsme si museli vystát i půl hodinovou frontu. Po většinu cesty jsme měli hezké počasí, svítilo slunce, teploty se drželi kolem 25 až 30 stupňů, takže zapnutá klimatizace byla samozřejmostí.
Projevila se i typická povaha Čechů – během cesty jsme se občerstvovali domácími usmaženými řízky (dlouhá cesta – potřeba vydatnějšího jídla). Proto jsme vyloženě na jídlo nikde nezastavovali, případně nás honila jenom mlsná.

Konečně jsem ochutnala nanuk od Magnumu! Měla jsem ten spodní, Strawberry & White, a ten teda byl moc dobrý.

První den cesty (domluvených cca 1000 km) jsme zakončili v krásném ubytování poblíž Sarajeva v Bosně. Tam jsme dorazili asi kolem 9. hodiny večerní a zbytek večera strávili v duchu přátelského povídání a zábavy.






Podnikli jste někdy podobný výjezd za dovolenou?

2 komentáře:

  1. Čierna Hora je jedna z krajín, ktoré by som chcela navštíviť, tak snáď sa mi to raz podarí :))
    inak vybavené ste to mali veľmi pekne, také útulné a čisté :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Černá Hora rozhodně stojí za návštěvu, budu ti držet palce, aby ses tam jednou podívala :)
      U ubytování jsme byli sami překvapení :) Takovéhle zázemí mám moc ráda :)

      Vymazat