31. 10. 2012

31/10/2012 - Ukecaný Halloween

Hezké poledne přeji,

hlásím se vám z hodiny Účetní aplikace. Opravdu dvě hodně záživné hodiny, kdy sedíme za počítačem a účtujeme něco do účetního programu Stereo. Díky těm pomalejším je spousta času na to, abychom si v klidu mohli probrouzdat vše "potřebné" na internetu, tak jsem se rozhodla tyhle hodiny vyřešit užitečně - k sepsání a pokračování psaní článků na blog.
Vím, opět tu přes týden nepřibyl žádný článek, ale prostě nebyl čas, i když, jak můžete vidět vlevo v sloupečku, v sekci Upcoming, toho mám v plánu docela dost. Na jednu stranu si říkám super, blogování mě konečně začíná bavit, neboť každý den mám potřebu něco fotit na blog, a vytvářet tak téma na další články. Jenže bohužel, všechny články a nápady jsou zatím uložené a vymyslené v mé hlavě a v počítači.
Pominu-li to, že máme většinou nějaké ty domácí úkoly, takřka denně hlídám buď jenom mojí malou ségru, nebo jak ji, tak i jejího kamaráda, protože rodiče spolu chodí někam posedět. To je úděl můj, jako staršího sourozence, a má to na svědomí jen a jen zima :/ Holt se už nedá sedět venku, ale pouze uvnitř.
Dnešní den je, co se týče školy, pěkně na houby. První hodinu jsme měli Statistiku, na kterou máme jednu strašně příjemnou učitelku (ano, vyložte si to jako ironii), kterou máme všichni ve třídě strašně rádi. Dala nám oznámkované písemky, které nám původně ani neměla známkovat. Očekávala jsem za 5, ale k mému překvapení to bylo za 3! :-O Určitě si dokážete představit, jak jsem byla překvapená, když jsem zjistila, co jsem dostala. Zbytek hodiny jsme opravovali písemku. Pak následovala Matika, ta byla v pohodě, a pak po velké přestávce (20 minut) přišla na řadu Čeština, kdy učitelka zkoušela z Erbenovy Kytice. V tu chvíli se ze mě stal věřící a tajně jsem doufala, že i tentokrát nebudu vyvolána, jenže k mému dnešnímu štěstí (v tomto případě spíš neštěstí) učitelka vytáhla právě mě. No, sečteno a podtrženo, dostala jsem 3-. Mohlo to dopadnout pochopitelně hůř, ale na druhou stranu také líp. Na to, že jsem v podstatě z Kytice četla jen pár skladeb, dopadlo to v rámci možností.
Teď máme tedy dvouhodinovku Účetní aplikace, pak mě čeká hodinka volno a pak ubíjející dvouhodinovka Účetnictví, kdy máme psát čtvrtletku :/ Jo, jsem na ni strašně natěšená :/ Vidím to tak, že si o volně hodině sednu se špagetama a Účetnictvím do nějaké volné učebny, aby písemka nedopadla katastrofálně.
Po škole mě ale čeká příjemnější záležitost. Před poslední hodinou zavolám tátovi, na jak dlouho to vidí v práci, a pojedu za ním do Liberce. 16. listopadu mě totiž čeká Stužkovací večírek na téma 30. let, a já zjistila, že k tomu nemám žádné vhodné doplňky, kromě zlatého perličkového náhrdelníku. Takže využiju té hodinky mezi mým příjezdem a odjezdem s tátou z Liberce a pokoukám v OC Nisa po nějakých doplňcích. Mám také "nečekaně" v plánu buď návštěvu drogerie, což je víceméně dost pravděpodobné, nebo společnou návštěvu Hypermarketu Albert, kde také mají kosmetické věcičky. Mamka mi navíc napsala, že už potřebuje koupit něco na adventní věnec.
Díky bohu nám počasí přeje, nechumelí, jako včera, takže venku nezmrznu.
Gratuluji všem, kterým se chtělo tenhle článek vůbec číst, protože se jedná o akutní potřebu vyventilování pocitů a sdělení informací ohledně blogu. Máte za to u mě medaili, a nebojte "My vám ty medaile přivezeme!" :D

A jak si dnešní den užíváte vy?

P.S.: Mamka mi psala, že mi přišel balíčet - LADYBOX! Už se strašně těším, až ho v přímém přenosu rozbalím a objevím, co si pro nás v novém boxu připravili :)

1 komentář: