5. 2. 2015

Knižní přírůstky za Leden 2015

Měsíc Leden byl pro mě v oblasti knížek po delší době opět plodným měsícem, a tak mi to nedá a musím se s vámi o přírůstky do mé knihovničky podělit :)


Prvními dvěma přírůstky v mé sbírce byly tyto dvě knížky: S láskou, Rosie od Cecelie Ahern, kterou jsem si pořídila na základě shlédnutí traileru k chystanému filmu na motivy právě této knížky (o tom, jak chybné rozhodnutí to bylo se tady možná ještě dočtete); a Roštěnka od Alice Clayton, která byla pořízena na základě rozhodnutí o pokračování v mnou rozečtených sériích. I Roštěnka se z mé strany bohužel nedočkala o nic lepšího hodnocení, než Rosie. O tom tady ale bude ještě řeč.


Vzhledem k tomu, že si nepamatuji, jak jsem si po sobě následující knížky pořizovala, ukážu vám dva přírůstky do anglické sféry - Girl Online od Zoe Sugg a Searching for Someday od Jennifer Probst.
Girl Online je debutovým dílem profláknuté anglické youtuberky Zoelly, u které ano, jsem si naprosto vědomá toho, za jakých okolností knížka vznikla, ale je mi to upřímně naprosto ukradené, protože Zoellu jako youtuberku mám ráda, ráda sleduju její videa a viděla jsem i proces vzniknutí samotné knížky, takže to spíš beru za projev uznání již zmíněné youtuberce. Knížku jsem zatím ještě nečetla a upřímně jsem na ni zvědavá. Když se mi zalíbí, určitě se o ní tady dočtete.
Searching for Someday byl spíš takový nárazový nákup, protože jsem původně chtěla koupit jenom úkolový sešit s tématikou Frozen (Ledové království) mé mladší sestře, ale vzhledem k tomu, že od Jennifer mám rozečtenou sérii s milionáři, a anotačně se mi tahle knížka zalíbila a mám ji na seznamu knížek k přečtení, řekla jsem si proč ne. Co je na ní zajímavé a můžu říct už teď je to, že je neuvěřitelně malinkatá :D




Prozření Mary Dyer od Michelle Hodkin byl také takový nárazový nákup, jako tomu bylo u Searching for Someday od Jennifer Probst, jen s tím rozdílem, že se o této knížce v poslední době poměrně často mluvilo v booktube (youtube + book/knížka) sféře, tak jsem si dohledala anotaci a došla k závěru, že by to nemuselo být špatné čtení. Uvidíme, jak to nakonec bude. A Svůdné nebezpečí od Wendy Higgins je pokračováním (2. díl) mé oblíbené série s názvem Svůdné zlo, takže tady nebylo o čem mluvit.


Prozřetelnost od Jamie McGuire byla také nárazovým nákupem, který byl podložen přečtením již dvou knížek od autorky (Dokonalá katastrofa a její "pokračování" Učiněná katastrofa) a zjištění anotace. Tématika andělů strážných/andělů a démonů/dobra a zla se mi prostě líbí, pokud je dobře podaná. Život jedna báseň od Colleen Hoover jsem měla v hledáčku původně jako anglickou knížku s názvem Slammed, ale poté, co jsem zjistila, že se ji Yoli chystá vydat v češtině, neváhala jsem. Nenechala jsem se dokonce odradit ani mou neoblibou knížky Bez naděje.


A posledním knižním přírůstkem v měsíci Lednu byl Mordecaiův záhadný případ s knírem od Kyrila Bonfiglioliho (trochu jazyko/prstolam), který byl pořízen opět na základě zjištění, že má jít do kin jeho filmové zpracování. Trailer se mi zalíbil (takhle jsem se u kriminálky/detektivního filmu ještě nezasmála; Johnny Depp a Gwyneth Paltrow zkrátka dělají svoje) tak moc, že jsem se rozhodla si knížku pořídit a přečíst, i když tento žánr není tak docela mým šálkem čaje.

A níže můžete vidět všechny knížky pohromadě (až na Frozen, to v době focení měla zkonfiskované moje ségra).


Jaká je vaše lednová knižní bilance?

2 komentáře:

  1. Na Mortdecaie chci do kina, Depp je můj oblíbenec a hlavně nikdo jiný asi neumí takovéto dramaticky-akčně-komické role jako on =).
    A to S láskou Rosie bylo tak zlý? Jestli teda s tím člověk fakt nemá ztrácet čas..
    Dík,
    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Depp je úžasný herec! :) Jen málokdo zvládne tolik, jako on, a ke všemu s humorem, který se neomrzí :) .. S láskou Rosie bylo/je příšerný! :D Příběh je sice hezký, ale styl, jakým je to napsaný, ten se mi prostě vůbec nelíbí :) Přijde mi, že tomu chybí základní dějová linka a díky tomu, že je to napsáno v dopisech, e-mailech, vzkazech a podobně, se mi vždycky zdá, že mi něco uniká :/ Stojí to za nic :D

      Vymazat